Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszelki z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaro duże muszle 1 op.
woda 1 l
pieczarki 500 g
cebula 1 szt.
sól
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: Muszelki z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Po wyjęciu makaronu ułożyć go na ręczniku papierowym otwartą muszelką do blatu
Krok 1 - Muszelki z pieczarkami foto
2
by nie straciły swej formy.
Krok 2 - Muszelki z pieczarkami foto
3
Pieczarki obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni rozpuścić smalec, dodać pieczarki i cebulę, dusić pod przykryciem.
Krok 3 - Muszelki z pieczarkami foto
4
Usmażone pieczarki ostudzić a następnie wypełnić napełnić nimi muszelki. Takie gotowe muszelki można zapiekać w sosie, albo z startym serem, podać ciepłe jako przekąskę.
Krok 4 - Muszelki z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 29.11.2013 14:33
wyglada rewelacyjnie,pycha kolacja
Poison1988 24.11.2013 11:02
tak niewiele potrzeba dla rozkoszy podniebienia :) moje smaki! :)
cukiereczek 24.11.2013 08:09
apetyczne danie
iwi 24.11.2013 07:17
Plus sosik i jedzenie full wypas;)
norweska20 24.11.2013 00:21
ja bym dodała jeszcze żółty ser, ale mimo wszystko fajnie wyglądają
Monika10 23.11.2013 23:20
super danie
treonina 23.11.2013 22:46
fajny, prosty przepis :-)
mic 23.11.2013 22:35
i do teg jakos fajny sos
jasiek 23.11.2013 22:31
uwielbiam ten makaron jest bardzo efektowny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak