Mus z wątróbki

Mus z wątróbki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Wątróba (z kurczaka)

    25 dag
  • seler korzeniowy

    25 dag
  • koniak

    2 łyżki
  • cebula

    10 dag
  • białko

    2
  • majeranek

  • sól

  • pieprz

  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbke zalać zimną wodą i odstawić na 30 min .Ugotować drobno posiekany seler .Wątróbke osuszyć i usmarzyć wraz z drobno posiekaną cebulą .Całość wymieszać z selerem ,koniakiem i przyprawami dodać białka i wymieszać .Schłodzić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 23.06.2013 12:27
A ten mus do czego się nadaje ?
marzencia2007 27.04.2013 17:29
nigdy nie jadłam, ale ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat