mus z truskawek z żelatyną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    50 daag
  • białko

    6 szt.
  • cukier puder

    15 dag
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 dag
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki rozmiksować w mikserze. Białka ubić na sztywną pianę, dodając pod koniec cukier puder, przygotowaną(rozpuszczoną) żelatynę, zmiksowane truskawki oraz sok z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 01.10.2011 23:59
smaczne
malaczarna23 11.07.2011 13:20
super
iwona332 24.06.2011 09:08
super
mala2021 23.06.2011 05:48
pycha
anoosia 18.05.2011 09:44
super
ajres 10.03.2011 11:02
super
Ania67 07.03.2011 12:02
Pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat