Mus z pomarańczy na zimno

Mus z pomarańczy na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańczy

    1/2 kg
  • cukier

    5-8 dag
  • cukier waniliowy

    1/2 łyżeczka
  • białka

    3
  • żelatyna

    1 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce umyć, obrać, włożyć do rondla, zalać małą ilością wody, rozgotować pod przykryciem. Przetrzeć i dodać połowę cukru i cukier wanilinowy. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości gorącej wody, zagotować. Białka ubić na sztywną pianę z pozostałym cukrem. Do przecieru z owoców dodać ubitą pianę, wlać żelatynę, lekko ubić. Mus wyłożyć do salaterek lub pucharków i ostudzić. Podawać przybrany drobnymi ciasteczkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat