Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 10 sztuka
sok z cytryny 3 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 1/2 łyżeczka
maliny świeże 1 szklanka
cukier kryształ 1/2 szklanka
mascarpone 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z malinami

Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach soku z cytryny i zostawiamy na 3 min. Następnie w garnuszku doprowadzamy do wrzenia zmiksowane maliny razem z cukrem, jak tylko pojawią się bąbelki dodajemy żelatynę i gotujemy ok. 1 min. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W miseczce łączymy serek z wcześniej gotowanymi malinami. Formę u mnie keksówka o wym. 10 x 20 cm wykładamy folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Na spód układamy biszkopty ( możemy również je pokruszyć i wyłożyć dno foremki ), wylewamy masę serowo – malinową. Na wierzch wykładamy maliny, otworkami do dołu i przykrywamy lekko folią. Wkładamy do lodówki na min. 2-3 godz., a najlepiej na całą noc. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 03.10.2012 09:55
pyszne
aleksandra16 18.09.2012 08:19
pyszne
Kasia35 17.09.2012 17:12
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak