MUS TIRAMISU Z CZEKOLADĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    400 g. (naturalny)
  • śmietana kremówka

    300 ml. ( 36%)
  • kawa rozpuszczalna

    2 płaskie łyżki
  • woda zimna

    2-3 łyżki
  • cukier puder

    3 łyżki
  • czekolada mleczna

    200 g. (można zastąpić gorzką)
  • mleko 3,2%

    ok. 8 łyżek
  • kakao do posypania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serek homogenizowany umieścić w misce razem z cukrem pudrem i rozcieńczoną w wodzie kawą. Miksować mikserem na najniższych obrotach do połączenia się składników.
Oddzielnie ubić na sztywno śmietanę kremówkę. Dodać do serka. Wymieszać szpatułką.

Do garnuszka wlać mleko. Podgrzać na małym ogniu. Dodać połamaną czekoladę i mieszać szpatułką do rozpuszczenia (nie używać metalowej łyżki). Odstawić do lekkiego ostygnięcia.

Do pucharków wycisnąć za pomocą szprycy mus lub nałożyć łyżką (równomiernie rozprowadzić). Następnie nałożyć kleksy czekolady, i tak na zmianę. Wierzch oprószyć kakao. Można spożywać od razu lub wstawić do lodówki, aby deser lepiej stężał.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 04.11.2016 11:13
super deser
Ola1984 04.11.2016 09:00
Wygląda obłędnie :)
Renataj 03.11.2016 22:21
Prezentuje się wspaniale i pewnie równie dobrze smakuje:)
KORAL 03.11.2016 17:45
Elegancki :)
Bernadeta1 03.11.2016 17:33
smaczny deserek
VioletoweKucharzenie 03.11.2016 17:30
obłędny deser!
ania2610 03.11.2016 17:14
wspaniały deser - pięknie podany :)
Aleksandra/Olcia 03.11.2016 17:04
ojej aż ślinka leci
olkaaa 03.11.2016 16:35
wygląda smakowicie
ben-ka 03.11.2016 14:53
Zjadłabym taki deserek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat