Mus rabarbarowy

Mus rabarbarowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Pyszny mus z rabarbaru, 

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • rabarbar

    1 kg
  • imbir

    1 łyżka
  • miód

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rabarbar myjemy i tniemy na mniejsze kawałki. W rondelku rozpuszczamy miód. Dodajemy rabarbar i prażymy aż rabarbar zmięknie i puści soki. Dodajemy imbir i blendujemy. Mus przekładamy do słoiczka. Trzymamy w lodówce 2-3 dni lub zjadamy natychmiast.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat