Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus poziomkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

poziomki 500 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 15 g
żółtko jajek 4
białko 3
cukier puder 150 g
śmietana 30% 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mus poziomkowy

Poziomki przetrzyj przez sito i wstaw na 1 h do lodówki.Żelatynę rozpuść w 80 ml gorącej wody i ostudź.Żółtka utrzyj z 120 g cukru pudru.Białka ubij na sztywno.DO przetartych poziomek dodawaj po łyżce piany,a następnie masę z żółtek i żelatynę.Ubijaj 10 min.Śmietanę ubij z pozostałym cukrem.Mus przełóż do pucharków,udekoruj śmietaną.Wstaw na 2 h do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak