Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus gruszkowy z imbirem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 10
woda 1/4 szklanki
sok z cytryny 2 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
ekstrakt waniliowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus gruszkowy z imbirem

Gruszki obierz i drobno pokrój. Przełóż do garnka,dolej wody,sok z cytryny,cynamon,imbir,wanilię i doprowadź do wrzenia.
Zmniejsz ogień i smaż gruszki przez około 25 do 30 minut,od czasu do czasu mieszając.
Przestudzone gruszki zmiksuj blenderem.
Gruszki możesz użyć od razu lub przełożyć do słoiczków i pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 04.08.2015 13:24
doskonły skarb jesieni
pestka 04.08.2015 07:44
to będzie smaczny dodatek do deserów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak