Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus do kanapek z wątóbki wieprzowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 500 g
cebula 2 szt
por 1/4 szt
seler lub pietruszka 1 pęk
sól
pieprz
bulion 1 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Mus do kanapek z wątóbki wieprzowej

Kroki postępowania

1
Wątróbkę kroję w mniejsze kawałki, nakładam na rozgrzaną patelnie, posypuję pokrojoną w kostkę cebulę.
Jak się delikatnie podrumieni zalewam wszystko wodą, a najlepiej bulionem i duszę pod przykryciem.
Krok 1 - Mus do kanapek z wątóbki wieprzowej foto
2
Seler kroję w kostkę i dodaję do patelni. Doprawiam całość pieprzem, solą i ziołami. Trzymam jeszcze 5 minut na ogniu, aż mam pewność, że wątróbka jest gotowa. Całość przekładam do blendera i miksuję.
Krok 2 - Mus do kanapek z wątóbki wieprzowej foto
3
Nakładam do miseczki, jak wystygnie chowam do lodówki.
Krok 3 - Mus do kanapek z wątóbki wieprzowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka131919 24.02.2014 08:41
fajny pomysł
Konczi 24.02.2014 08:05
fajne połączenie
Milka100 24.02.2014 07:28
świetny przepis
Patriszja
Patriszja 24.02.2014 07:07
Cos podobnego do pasztetu- musi być niezły :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak