Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy z granatem

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Polecam do musu użyć także sezonowych wiśni lub malin.

Składniki:

Składniki:

czekolada gorzka 200 gramów
masło 82% 50 gramów
jajko 4 sztuki
cukier puder 3 łyżki
granat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy z granatem

Do garnka wlewamy wodę, wkładamy do niego szklaną miskę (tak, żeby woda nie dotykała miski) - robimy tzw. kąpiel wodną.

Do miski wkładamy połamane tabliczki czekolad i masło. Często mieszamy, aż do rozpuszczenia czekolady i masła. Żółtka oddzielamy od białek, dodajemy do nich cukier i robimy kogel mogel.

Białka ubijamy. Do kogla mogla dodajemy roztopioną czekoladę, mieszamy. Następnie dodajemy do tego ubitą pianę i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do misek i wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny. Podajemy z pestkami granata.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak