Mus czekoladowy z granatem

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Polecam do musu użyć także sezonowych wiśni lub malin.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • czekolada gorzka

    200 gramów
  • masło 82%

    50 gramów
  • jajko

    4 sztuki
  • cukier puder

    3 łyżki
  • granat

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę, wkładamy do niego szklaną miskę (tak, żeby woda nie dotykała miski) - robimy tzw. kąpiel wodną.

Do miski wkładamy połamane tabliczki czekolad i masło. Często mieszamy, aż do rozpuszczenia czekolady i masła. Żółtka oddzielamy od białek, dodajemy do nich cukier i robimy kogel mogel.

Białka ubijamy. Do kogla mogla dodajemy roztopioną czekoladę, mieszamy. Następnie dodajemy do tego ubitą pianę i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do misek i wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny. Podajemy z pestkami granata.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat