MUS CZEKOLADOWY

MUS CZEKOLADOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    600 ml
  • czekolada gorzka

    150 gram
  • biała czekolada

    150 gram
  • banan

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połowę czekolady wlać do rondelka i mocno podgrzać.Dodać do niej posiekaną białą czekoladę.Mieszać aż czekolada się rozpuści.Odstawić do całkowitego wystudzenia.
Drugą część śmietany również podgrzać w ten sam sposób i dodać posiekaną gorzką czekoladę.Wymieszać do całkowitego rozpuszczenia.Całkowicie wystudzić.
Dobrze wystudzone śmietany ubić w osobnych naczyniach i przełożyć do pucharków razem z pokrojonymi bananami lub innymi owocami:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Madzai

11.11.2015 22:07
Super deser

Jagódka77

16.05.2015 14:56
pyszny deser

Klausia

25.03.2015 22:43
Biorę bez zastanowienia :)

Damiano

22.03.2015 06:41
smaczny deser

Beatris

06.03.2015 21:57
To deserek w sam raz dla mojej rodzinki, pycha:)

msmariusz

06.03.2015 21:02
smacznie na talerzu

V_kuchareczka

06.03.2015 20:17
coś wspaniałego

mikrusiak

06.03.2015 19:53
ale słodkości... mniam mniam...:)

irenka

06.03.2015 19:51
pyszniutki deserek

marenka

06.03.2015 19:04
Pychotka;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat