Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka 200 g
zaparzona mocna kawa 50 ml
jajko 2
skórka pomarańczowa
bita śmietana 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną razem z kawą.Studzimy.Dodajemy skórkę z pomarańczy.Dodajemy żółtka i chwilę miksujemy.Następnię dodajemy ubitą pianę z białek.Najlepiej już jest wymieszać łyżką.Przekładamy do 2 salaterek lub pucharków.Schłodzić ok 2 h.Podawać z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 12.12.2014 13:22
oj,lubię takie desery :)
asienka15 11.12.2014 21:09
dziękuję.tak pyszne jest
nogawkuchni 10.12.2014 14:53
Bardzo ciekawy przepis na z pewnością pyszny deser,prezentuje się kusząco.
Sroczka 10.12.2014 13:41
Bardzo lubię mus czekoladowy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak