Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    1 tabliczka
  • jajka

    2 szt
  • masło

    1 łyżka
  • śmietana 30%

    3 łyżki
  • cukier puder

    1 łyżka
  • cukier kryształ

    1 łyżka
  • dekoracja

  • bita śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę z dodatkiem 2 łyżek wody rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać masło i dobrze wymieszać. Wystudzić.

Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Białka z cukrem kryształem ubić na sztywną pianę. Śmietanę ubić na sztywny krem.

Czekoladę zmiksować z żółtkami, wymieszać ze śmietaną, a na końcu z pianą z białek. Krem schłodzić. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i kolorową posypką.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czarrna

07.03.2014 19:10
Deser jest pyszny , polecam spróbować :)

Wiesława1

07.03.2014 07:56
pyszniutki deser

Rafcio

06.03.2014 23:44
czekolaaaadaaaaa :)

Niki22

06.03.2014 23:38
pychotka :)

Milka100

06.03.2014 21:46
ale smaczny deser

irenka

06.03.2014 21:34
pyszny deserek

adelajda

06.03.2014 21:19
jak ja lubię musy z gorzką czekoladą

monikaT83

06.03.2014 21:11
pyszności:) uwielbiam wszystko co czekoladowe:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat