Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka 1 tabliczka
jajko 2 szt
masło 1 łyżka
śmietana 30% 3 łyżki
cukier puder 1 łyżka
cukier kryształ 1 łyżka
dekoracja
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Czekoladę z dodatkiem 2 łyżek wody rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać masło i dobrze wymieszać. Wystudzić.

Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Białka z cukrem kryształem ubić na sztywną pianę. Śmietanę ubić na sztywny krem.

Czekoladę zmiksować z żółtkami, wymieszać ze śmietaną, a na końcu z pianą z białek. Krem schłodzić. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i kolorową posypką.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarrna 07.03.2014 19:10
Deser jest pyszny , polecam spróbować :)
Wiesława1 07.03.2014 07:56
pyszniutki deser
Rafcio 06.03.2014 23:44
czekolaaaadaaaaa :)
Niki22 06.03.2014 23:38
pychotka :)
Milka100 06.03.2014 21:46
ale smaczny deser
irenka 06.03.2014 21:34
pyszny deserek
adelajda 06.03.2014 21:19
jak ja lubię musy z gorzką czekoladą
monikaT83 06.03.2014 21:11
pyszności:) uwielbiam wszystko co czekoladowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak