Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 1 kg
białko 1 szklanka
cukier puder 1 szklanka
lody śmietankowe 6 łyżka
sok z cytryny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus brzoskwiniowy

Brzoskwinie gotujemy i przecieramy przez sito, aby powstały 3 szklanki musu.
Białka ubijamy cukrem na lśniącą pianę. Następnie dodajemy cały czas miksując mus brzoskwiniowy. Dla poprawienia smaku dodajemy sok z cytryny. Na spód każdego pucharka kładziemy po łyżce lodów, przykrywamy musem. Podajemy po schłodzeniu lub od razu po zrobieniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak