Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus arbuzowy z lodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 0,5-1 kg
cukier puder 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
lody 9-12 gałek
kostki lodu 6 szt
rurki wafelkowe 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mus arbuzowy z lodami

Kroki postępowania

1
Arbuza obrać ze skóry, pokroić na kawałki, wypestkować. Dobrze schłodzić w lodówce.
Krok 1 - Mus arbuzowy z lodami foto
2
Do blendera wkładamy kawałki arbuza, dodajemy sok z cytryny oraz cukier puder i kostki lodu.
Wszystko miksujemy na gładką masę.
Krok 2 - Mus arbuzowy z lodami foto
3
Do przygotowanych salaterek lub pucharków wlewamy nasz mus arbuzowy i na chwilę ponownie wstawiamy do lodówki, schładzamy.
Krok 3 - Mus arbuzowy z lodami foto
4
Do schłodzonego musu arbuzowego wkładamy po 2-3 gałki lodów owocowych. Deser dekorujemy rurkami waflowymi.
Smacznego:))
Krok 4 - Mus arbuzowy z lodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 17.02.2015 21:41
świetny deserek
romanrafal
romanrafal 29.11.2014 18:30
ekstra deserek
Bernadeta1 04.11.2014 22:43
b ardzo smaczny deserek a jak pięknie wygląda
Gracer 07.10.2014 23:22
deser marzenie
monikalangier 05.10.2014 13:20
pyszny deser
bhb8 05.10.2014 11:45
ciekawa jestem smaku :)
pajbek 05.10.2014 11:00
Pyszny deser :-)
pestka 05.10.2014 10:34
świetny deser
olkaaa 05.10.2014 09:16
muszę spróbować
engie23 05.10.2014 08:34
apetycznie wygląda
gosia1988 05.10.2014 08:10
smakowicie wyglądający deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak