Przepis i sposób przygotowania na: Murzynek z masą budyniową
Kroki postępowania
Dodajemy cukier cały czas mieszając, gdy cukier się rozpuści w margarynie dosypujemy kakao.
Masę kakaową odstawiamy do wystygnięcia.
Ubijamy pianę z 4 białek.
Do wystudzonej masy dokładamy mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier wanilinowy. Miksujemy na najniższych obrotach. Dorzucamy 4 żółtka nadal mieszając. Na koniec ubitą wcześniej pianę z białek.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 55 minut w temperaturze 180 s.
W małym rondelku gotujemy 1 szklankę mleka, w 0,5 zimnego mleka rozrabiamy 1 opakowanie budyniu, jeśli budyń nie jest słodzony należy dodać 2 łyżki cukru. Gdy mleko w rondelku zacznie się gotować, dodajemy rozrobiony budyń i szybko mieszamy. Masa będzie natychmiast gęstniała. Trzeba uważać, żeby się nie przypaliła.
Smacznego!