Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Murzynek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Masa kakaowa

margaryna 1 kostka
woda 1 szklanka
cukier 2 szklanki
kakao 4 łyżki

Lista składników

jajko 4 szt
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olejek migdałowy 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Murzynek

Kroki postępowania

1
Roztapiamy margarynę z wodą ,cukrem i kakao.Gotujemy kilka minut na wolnym ogniu i studzimy masę.Odlewamy pół szklanki na polewę.
Krok 1 - Murzynek foto
2
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia.Dodajemy żółtka oraz olejek migdałowy..Białka ubijamy osobno.
Krok 2 - Murzynek foto
3
Dolewamy wystudzoną masę i miksujemy.Do zmiksowanej masy dodajemy ubita pianę i mieszamy łyżką.Wylewmy na blaszke np tortownicę wyłożoną papierm do pieczenia.Pieczemy w 180 stopniach ok 30 minut.Pozostawiamy jeszcze potem w piekarniku przez 10 minut.Polewmy polewą po ostudzeniu.
Krok 3 - Murzynek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 25.09.2015 14:10
wygląda wyśmienicie
irenka 16.09.2015 17:21
przepyszne ciacho,lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak