Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mumie drobiowe z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 2 sztuki
ciasto francuskie 1 opakowanie
pieczarki 20 dkg
przyprawy
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Mumie drobiowe z pieczarkami

Kroki postępowania

1
mięso dokładnie umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Przyprawić sporą ilością przypraw
( pieprz,ostra papryka, przyprawa do kurczaka)


Usmażyć na odrobinie oleju na lekko złoty kolor.


Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.
Ciasto francuskie przekroić na 2 części,ponacinać jak na zdjęciu
Krok 1 - Mumie drobiowe z pieczarkami foto
2
Ułożyć pieczarki a na to wystudzone mięso.
Zwijać na przemian(jak na foto)
Krok 2 - Mumie drobiowe z pieczarkami foto
3
Gotowe mumie posmarować roztrzepanym jajkiem.
Piec w 180 stopniach około 30-40 minut
(aż ciasto francuskie nabierze złoto-brązowego koloru)


Podawać gorące


SMACZNEGO
Krok 3 - Mumie drobiowe z pieczarkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 24.02.2014 08:45
smakowity pomysł
Amellia 06.01.2013 18:00
super
cooleczka 06.01.2013 14:18
świetne
adelajda 06.01.2013 08:21
mięsko drobiowe w każdej postaci lubię
Lemon 06.01.2013 00:23
super
Poison1988 06.01.2013 00:12
robię podobnie tylko dodaję jeszcze paprykę :)
Magda24 05.01.2013 22:50
super pomysł
babajaga1969 05.01.2013 22:48
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak