Mule z grzankami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mule

    500 g
  • cebula

  • czosnek

    3 ząbki
  • masło

    2 łyżki
  • wino białe wytrawne

    1 szklanka
  • sól

  • pieprz

  • imbir

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mule opłukać pod bieżącą wodą. Czosnek i cebule drobno posiekać. W
średnim garnku rozpuścić masło, dodać czosnek, cebulę i podsmażyć
do zeszklenia. Dodać mule, zalać wszystko winem i dusić pod przykryciem
na średnim ogniu 5 minut. Następnie odkryć garnek i przemieszać
wszystko gotując jeszcze 5 minut aż sos zgęstnieje. Wyłożyć na talerz
i polać wytworzonym sosem. Podawać z grzankami przybranymi majonezem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelinapac 08.02.2014 20:36
fajne danie
eliza135 08.02.2014 19:06
ciekawy pomysł
DorotaZ 08.02.2014 18:38
Ciekawa jestem smaku:) Nigdy nie jadłam muli

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat