Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mule z grzankami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mule 500 g
cebula
czosnek 3 ząbki
masło 2 łyżki
wino białe wytrawne 1 szklanka
sól
pieprz
imbir

Przepis i sposób przygotowania na: Mule z grzankami

Mule opłukać pod bieżącą wodą. Czosnek i cebule drobno posiekać. W
średnim garnku rozpuścić masło, dodać czosnek, cebulę i podsmażyć
do zeszklenia. Dodać mule, zalać wszystko winem i dusić pod przykryciem
na średnim ogniu 5 minut. Następnie odkryć garnek i przemieszać
wszystko gotując jeszcze 5 minut aż sos zgęstnieje. Wyłożyć na talerz
i polać wytworzonym sosem. Podawać z grzankami przybranymi majonezem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 08.02.2014 20:36
fajne danie
eliza135 08.02.2014 19:06
ciekawy pomysł
DorotaZ 08.02.2014 18:38
Ciekawa jestem smaku:) Nigdy nie jadłam muli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak