Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mule
500 gram -
seler naciowy
100 gram -
szalotka
50 gram -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
ziela angielskie Prymat
2 szt -
białe wino
100 ml -
śmietana 18-procentowej
200 ml -
natka pietruszki
1 peczek -
oliwa
50 ml -
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Przepis i sposób przygotowania Mule w białym sosie
z liściem laurowym(przerwac go na pół)i zielem angielskim
(rozgniesc ziarenko).Dodajemy mule podlewamy winem.Po odparowaniu dodajemy śmietane oraz przyprawy a pod koniec świeżą pietruszke.
Smacznego.
Komentarze (3)