Mule w białym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mule

    500 gram
  • seler naciowy

    100 gram
  • szalotka

    50 gram
  • sól morska

    do smaku
  • ziela angielskie Prymat

    2 szt
  • białe wino

    100 ml
  • śmietana 18-procentowej

    200 ml
  • natka pietruszki

    1 peczek
  • oliwa

    50 ml
  • liść laurowy

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule i obrany seler naciowy(włokna).Smażymy na oliwie
z liściem laurowym(przerwac go na pół)i zielem angielskim
(rozgniesc ziarenko).Dodajemy mule podlewamy winem.Po odparowaniu dodajemy śmietane oraz przyprawy a pod koniec świeżą pietruszke.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 30.05.2011 16:35
dobre
Barbara55 21.05.2011 15:33
mule niech siedzą w mule
kielcok1 02.05.2011 16:52
po mulach by mnie na pewno zmuliło

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat