Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z kaszą jaglaną i czerwoną porzeczką

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl.
cukier trzcinowy 3/4 szkl.
kasza jaglana 1 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 1 szkl.
olej 1/2 szkl.
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
jajko 2 szt.
czerwona porzeczka 250 g
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z kaszą jaglaną i czerwoną porzeczką

W jednej misce mieszamy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i ugotowaną kaszę.
W drugiej misce mieszamy mokre składniki: mleko, jajka, ekstrakt waniliowy, olej.
Mokre składniki wlewamy do suchych i szybko mieszamy.
Dodajemy umyte i obrane z gałązek porzeczki, ponownie szybko mieszamy.
Ciasto wlewamy do papierowych papilotek lub silikonowych foremek.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180°C.
Ostudzone muffiny posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 16.08.2014 19:41
Bardzo dziękuję za miłe komentarze :)
Mniam 14.08.2014 20:15
Bardzo oryginalne zdjęcie, a muffinki na pewno pyszne :)
Ewa 14.08.2014 19:57
Zachęcający przepis.
Triss 14.08.2014 18:47
apetyczne.;)
mysza75 14.08.2014 18:36
jakie ładne do schrupania
Gracer 14.08.2014 18:20
wyglądają super
czekoladka_m 14.08.2014 17:38
smaczne, zdrowe i piekne;)
Grazyna0211 14.08.2014 16:40
ciekawy pomysł
caralajna 14.08.2014 16:26
fajne ciasto, zdjęcie urzekające
Agnieszka-87-25 14.08.2014 16:15
piękne są!!
w mojej kuchni 14.08.2014 15:46
takie pyszności to lubię....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak