Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
2 szkl. -
cukier trzcinowy
3/4 szkl. -
kasza jaglana
1 szkl. -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
mleko
1 szkl. -
olej
1/2 szkl. -
ekstrakt waniliowy
1 łyżeczka -
jajko
2 szt. -
czerwona porzeczka
250 g -
cukier puder
do posypania
Przepis i sposób przygotowania Muffiny z kaszą jaglaną i czerwoną porzeczką
W drugiej misce mieszamy mokre składniki: mleko, jajka, ekstrakt waniliowy, olej.
Mokre składniki wlewamy do suchych i szybko mieszamy.
Dodajemy umyte i obrane z gałązek porzeczki, ponownie szybko mieszamy.
Ciasto wlewamy do papierowych papilotek lub silikonowych foremek.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180°C.
Ostudzone muffiny posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)