Muffiny z kaszą jaglaną i czerwoną porzeczką

Muffiny z kaszą jaglaną i czerwoną porzeczką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szkl.
  • cukier trzcinowy

    3/4 szkl.
  • kasza jaglana

    1 szkl.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mleko

    1 szkl.
  • olej

    1/2 szkl.
  • ekstrakt waniliowy

    1 łyżeczka
  • jajko

    2 szt.
  • czerwona porzeczka

    250 g
  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Muffiny z kaszą jaglaną i czerwoną porzeczką

W jednej misce mieszamy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i ugotowaną kaszę.
W drugiej misce mieszamy mokre składniki: mleko, jajka, ekstrakt waniliowy, olej.
Mokre składniki wlewamy do suchych i szybko mieszamy.
Dodajemy umyte i obrane z gałązek porzeczki, ponownie szybko mieszamy.
Ciasto wlewamy do papierowych papilotek lub silikonowych foremek.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180°C.
Ostudzone muffiny posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

mufinka79 16.08.2014 19:41
Bardzo dziękuję za miłe komentarze :)
Mniam 14.08.2014 20:15
Bardzo oryginalne zdjęcie, a muffinki na pewno pyszne :)
Ewa 14.08.2014 19:57
Zachęcający przepis.
Triss 14.08.2014 18:47
apetyczne.;)
mysza75 14.08.2014 18:36
jakie ładne do schrupania
Gracer 14.08.2014 18:20
wyglądają super
czekoladka_m 14.08.2014 17:38
smaczne, zdrowe i piekne;)
Grazyna0211 14.08.2014 16:40
ciekawy pomysł
caralajna 14.08.2014 16:26
fajne ciasto, zdjęcie urzekające
Agnieszka-87-25 14.08.2014 16:15
piękne są!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat