Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z karobem i nutellą

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 125 g
cukier puder 1/2 szklanki
mąka pszenna 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
karob 1 łyżka
jajko 2 sztuki
nutella 12 łyżeczek
mleko 1/2 szklanki
ekstrakt z wanilii 1 łyżeczka
czekoladowe serduszka do dekoracji
wrzątek 2 (do lukru)
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z karobem i nutellą

Wszystkie "mokre" składniki łączymy ze sobą (margarynę ucieramy z cukrem na gładką masę i dodajemy jajeczka, mleczko, ew. ekstrakt) i tak samo łączymy składniki "suche". Następnie wszystko delikatnie łączymy i mieszamy. W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 180C. Ja korzystałam z silikonowej formy do pieczenia muffinków razem z papilotkami.
Do papilotek wkładamy łyżkę ciasta, następnie łyżeczkę nutelli i ponownie przykrywamy wszystko łyżką ciasta i tak wypełniamy całą formę. Wsadzamy muffinki do piekarnika i trzymamy ok. 15-20 minut.
po ostygnięciu muffiny dekorujemy lukrem i czekoladowymi serduszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 06.08.2013 22:10
fajny pomysł:-)
Ola1984 17.06.2013 19:03
O jakie fajne muffinki, nie znałam wcześniej takiego składnika jak karob
Dorian 09.05.2013 07:54
pieknie wygladaja
mysza75 19.01.2013 12:34
I coś się nowego dowiedziałam, nie znałam karobu . Przepis bomba :-)
miszelka 17.01.2013 19:57
fajny przepis :)
Gracer 17.01.2013 19:01
pychaaa
Sylwia26 17.01.2013 19:01
mniam
Kasia35 17.01.2013 18:44
smaczne
gosia56 17.01.2013 18:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak