Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny migdałowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tarte migdały 100 gram
migdały pokrojone w słupki 1 łyżeczka
mąka 1 szkl
jajko 1 szt
proszk do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
margaryna 100 gram
cukier 125 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny migdałowe

Kroki postępowania

1
Wymieszałam suche składniki w pierwszej misce: mąkę, proszek, sodę, cukier oraz tarte migdały.
Krok 1 - Muffiny migdałowe foto
2
Rozpuściłam margarynę i wystudziłam. Wbiłam dwa jajka i wymieszałam w drugiej misce. Dodałam do miski z suchymi produktami (Jeśli ciągle jest za gęste dodajemy trochę wody).
Nalałam ciasto do foremek.
Krok 2 - Muffiny migdałowe foto
3
Piekłam w 190 st przez ok 45 minut aż będę rumiane z góry (u was może być krócej, bo mój piekarnik długo piecze).
Krok 3 - Muffiny migdałowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 11.01.2014 20:30
zapewne pyszne
Agata3 11.01.2014 17:28
zachwycają;)
Romanowka 11.01.2014 16:50
Migdałowe pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak