Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny jogurtowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka jaglana 160 gram
jaja 2
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
masło 75 gram
jogurt naturalny 130 gram
ksylitol 6 łyżek
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny jogurtowe

Jaja należy wymieszać ze schłodzonym, roztopionym masłem. W osobnej misce mieszamy pozostałe suche składniki, a następnie wlewamy do nich jaja z masłem i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy ciasto do foremek (3/4 wysokości) i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 - 25 minut (do zrumienienia). Jeszcze ciepłe można posypać cukrem pudrem i gotowe.
Z podanych proporcji wychodzi 12 muffinów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak