Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MUFFINY GRUSZKOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
migdały mielone 50 gram
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier brązowy 90 gram
olej 0,5 szklanki
kefir 1 szklanka
gruszka 4 sztuki
czekolada biała 1 tabliczka
czekolada gorzka 0,5 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: MUFFINY GRUSZKOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Gruszki obierać ze skórki i pokroić w dużą kostkę. Gorzką czekoladę posiekać .Białą czekoladę podzielić na pojedyncze kostki.
W jednej misce mieszamy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i mielone migdały. Mieszamy razem a do drugiej miski przesypujemy cukier, dodajemy jajko, kefir oraz olej roślinny. Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką. Następnie dodajemy dodajemy posiekaną gorzką czekoladę oraz gruszki – mieszamy.
Składniki z obu misek łączymy ze sobą i mieszamy wszystko dość niedbale i szybko. Przekładamy ciasto do papilotek a następnie w każdego muffina wkładamy do środka kostkę białej czekolady.
Pieczemy ok 20-25 min w temp. ok 180 stopni.


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak