Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny dyniowe z cynamonowym lukrem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Muffiny

mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
cukier trzcinowy 1 szklanka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
puree z dyni 1 szklanka
mleko 2% 1/3 szklanki
olej 4 łyżki

Lukier

cukier puder 1 szklanka
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
mleko 2% 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny dyniowe z cynamonowym lukrem

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i cynamonem. Dodać pozostałe składniki i wymieszać (tylko do połączenia składników). Piekarnik nagrzać do 185 st. Ciasto na muffiny wyłożyć do silikonowych foremek do 3/4 wysokości i wstawić do piekarnika na 22 minuty (do suchego patyczka). Wyjąć z foremek i lekko przestudzić. Składniki na lukier wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Muffiny zanurzać w lukrze i odstawić do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola91 27.01.2015 18:18
Lubię wszystko, co ma choć odrobinę cynamonu :)
Monika-twin 27.01.2015 14:52
FAJNE MUFFINKI.
jasiek 27.01.2015 13:27
super ciacha
wwwiolka 27.01.2015 13:23
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak