Muffiny czekoladowe z owocem granatu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    100 g
  • masło

    100 g
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    100 g
  • cukier brązowy

    100 g
  • proszek do pieczenia

    1 i 1/2 łyżeczki
  • granat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuścić z masłem. Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Wystudzoną czekoladę dodać do mąki, wbić jajko i bardzo dokładnie wymieszać. Na koniec dodać dwie garście pestek granatu.

Do foremek włożyć papilotki, wypełnić masą do 2/3 wysokości. Piec 25 minut w temperaturze 180 st. Babeczki są mokre w środku, dlatego z foremek można je wyjąć dopiero po zupełnym wystudzeniu. Na wierzch można posypać jeszcze pestkami granatu.

Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
hastalavista 13.03.2012 20:53
cudowne są :)
Renia1 26.02.2012 14:53
wyglada rewelacyjnie, bardzo wyszukane ;)
caralajna 07.02.2012 09:34
extra, jestem wielką fanką pestek granatu
Emilia22 02.02.2012 16:04
świetnie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat