Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny bananowo jabłkowe z otrębami orkiszowymi

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200 gram
banan 1 sztuka
jabłko 1 duże
otręby orkiszowe 40 gram
brązowy cukier trzcinowy 40 gram
olej rzepakowy 20 ml
mleko 150 ml
śmietana 12% 30 ml
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1,5 lyżeczki
kardamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny bananowo jabłkowe z otrębami orkiszowymi

Banana kroimy w drobną kostkę, a jabłko ucieramy na grubych oczkach. Wrzucamy do dużej miski. Następnie wlewamy wszystkie płynne składniki, a potem wsypujemy suche. Mieszamy łyżką, aż wszystko ładnie się połączy. Gotową masę nakładamy do papilotek. Mi wyszło 9 muffinek, do każdej nakładałem po 2 duże łyżki ciasta.
Pieczemy 40 minut w 180 stopniach.
Prawda, że proste?

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 19.09.2014 14:09
pyszne babeczki
Klausia 18.09.2014 16:12
robiłam takie :)
Helena63 18.09.2014 13:57
smaczne i zdrowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak