Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny bananowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
mąka pszenna 220 g
mleko 2% 150 ml
olej roślinny 70 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier kryształ 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny bananowe

Kroki postępowania

1
Dojrzałe banany rozgniatam widelcem na papkę.
Krok 1 - Muffiny bananowe foto
2
Mieszam jajka z mlekiem i olejem, dodaję do bananów. Osobno mieszam mąkę pszenną, cukier i proszek do pieczenia.
Krok 2 - Muffiny bananowe foto
3
Wsypuję suche składniki do masy bananowej, mieszam na jednolitą masę i wlewam do papierowych papilotek na muffiny do 3/4 ich wysokości.
Krok 3 - Muffiny bananowe foto
4
Muffiny piekę ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st.C. przed wyjęciem, sprawdzam patyczkiem, czy są upieczone. Gotowe wyjmuję z foremek i odstawiam do wystygnięcia.
Krok 4 - Muffiny bananowe foto
5
Na gotowych muffinach układam dla dekoracji po dwa plastry banana i polewam rozpuszczoną deserową czekoladą. Można posypać grubym cukrem.
Krok 5 - Muffiny bananowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 29.06.2013 12:02
prezentują się pysznie
Róża1 28.06.2013 08:36
przepyszne mufinki:-)
JOANNA16 19.06.2013 07:46
wyglądają pysznie
olkaaa 10.12.2012 09:22
bardzo lubię
gosia56 30.11.2012 16:10
lubię piec mufinki.
Betka 26.10.2012 18:25
rewelacyjne smakołyki;)
sylwia / sytofala 23.10.2012 19:36
smakowitoości
eliza135 23.10.2012 08:51
napewno smaczne
ziutula
ziutula 22.10.2012 23:19
rarytaski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak