Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki zielone

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1,5 szklanki
mąka kukurydziana 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
jajko 2 sztuki
masło 80 gr
orzechy włoskie 1/4 szklanki
młody jęczmień sproszkowany 2 łyżeczki
mleko kokosowe 1/4 szklanki
jogurt naturalny 3/4 szklanki
cukier puder 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki zielone

Kroki postępowania

1
Sproszkowany młody jęczmień rozmieszać z mlekiem kokosowym.
Krok 1 - Muffinki zielone  foto
2
Jajka wbić do miski i rozmieszać trzepaczką lub widelcem.
Krok 2 - Muffinki zielone  foto
3
Masło roztopić i wystudzić, zimne wlać do jajek, wymieszać.
Krok 3 - Muffinki zielone  foto
4
W drugiej misce wymieszać obie mąki z cukrem, proszkiem do pieczenia i orzechami włoskimi pokrojonymi drobno. Wlać rozpuszczony młody jęczmień.
Krok 4 - Muffinki zielone  foto
5
Wymieszać razem składniki.
Krok 5 - Muffinki zielone  foto
6
Ciasto nakładać do foremek wyłożonych papilotami. Piec w 190 stopniach 20 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 6 - Muffinki zielone  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 30.01.2017 01:11
dobre do kawy
Diana Rusiłowicz 30.01.2017 00:51
Smacznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak