Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z orzechami włoskimi i czekoladą

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 3/4 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 1/2 łyżeczki
cukier brązowy 3/4 szkl
mąka kukurydziana 1/3 szkl
margaryna 50 g
jajko 2
mleko 1 szkl
orzechy włoskie 65 g
gorzka czekolada 8 kawałków

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z orzechami włoskimi i czekoladą

Margarynę roztapiamy na małym ogniu. Kawałki czekolady łamiemy na pół, orzechy łamiemy na mniejsze kawałki. W jednej miseczce mieszamy mąki, cukier, orzechy i sodę. W drugiej jajka rozbijamy trzepaczką, dodajemy mleko, roztopioną margarynę, mieszamy trzepaczką. Następnie do jajek stopniowo wsypujemy mąkę i delikatnie mieszamy trzepaczką. Do foremek na muffinki nakładamy po łyżce ciasta, na środku kładziemy po kawałku czekolady i przykrywamy łyżką ciasta. Muffinki pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 19.02.2014 18:26
apetycznie wyglądają
iziona 13.02.2014 21:12
Pyszności :)
mufinka79 13.02.2014 18:43
muffinki pyszności :)
Kolorowa 13.02.2014 17:51
fajne w środku ;)
Marta1986 13.02.2014 17:34
smacznie wygląda
nogawkuchni 13.02.2014 16:52
Genialne muffinki,idealny deser,oj zjadłoby się taką pyszną i urokliwą babeczkę do kawy.
Konczi 13.02.2014 16:50
wyglądają obłędnie, pycha
Agata3 13.02.2014 16:36
moje smaki:) super muffiny :)
Jusiaa 13.02.2014 16:35
Muffinki pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak