Muffinki z kaszą jaglaną (bezglutenowe)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 szklanka ugotowanej
  • jabłka

    2 sztuki
  • banan

    2 średnie sztuki
  • marchew

    2 sztuki
  • mleko 3,2%

    1/2 szklanki
  • płatki owsiane

    2 szklanki
  • syrop klonowy

    2-3 łyżki
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Muffinki z kaszą jaglaną (bezglutenowe) foto
Kaszę jaglaną gotujemy. By uzyskać szklankę ugotowanej potrzebujemy ok. 1/3 szklanki kaszy i 2/3 wody. Do ugotowanej i przestygniętej kaszy wlewamy mleko, dodajemy startą marchewkę, jabłko i zgnieciony banany. Dodajemy łyżeczkę cynamony i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Muffinki z kaszą jaglaną (bezglutenowe) foto
Dodajemy patki owsiane i syrop klonowy i dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Muffinki z kaszą jaglaną (bezglutenowe) foto
Wkładamy do foremek na muffinki do wysokości foremki (muffinki nie urosną). Pieczemy ok. 20-25 minut w temperaturze 180stopni. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lucan 15.03.2015 12:27
ciekawy jestem kaszy jaglanej na słodko:)
Franciszek 14.03.2015 19:52
pycha...;]...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat