Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z czekoladowym kajmakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Muffinki składniki mokre

mąka 2 szklanki
cukier trzcinowy 2/3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
skórka z cytryny 1 szt

Muffinki składniki mokre

mleko 1 szklanka
masło 100 gram
jajko 1 szt

Dodatkowo

kajmak 12 łyżeczek

Porada

Muffinki można nadziać czym się chce, lub do ciasta dodać kakao, by babeczki były w jego smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z czekoladowym kajmakiem

Piekarnik nastaw na 200° C. Masło roztop i wystudź. Przygotuj dwie miski. W jednej zmieszaj suche składniki, a w drugiej mokre. Połącz zawartość obu misek w jedną masę. Czynności te wykonaj widelcem - nie potrzeba tutaj pracy miksera. Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Do każdej nałóż po łyżce ciasta, na środku nałóż po łyżeczce kajmaku i przykryj resztą ciasta. Muffiny piecz w nagrzanym piekarniku około 20 min. Upieczone posyp cukrem pudrem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.04.2017 12:55
fajne muffinki
Jagódka77 28.03.2015 20:14
wyglądają pięknie i na pewno są wyśmienite
Kejti 28.12.2014 11:52
Smacznie wyglądają :-)
Kulinarna Ja 22.12.2014 08:15
Polecam, szybki i smaczny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak