Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki makowe z białek

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białka jajek 0,5 szk
mąka 0,5 szk
cukier 0,5 szk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1/4 kostki
mak 0,5 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki makowe z białek

Masło roztopić i odstawić do ostygnięcia. Białka ubić wraz z cukrem na sztywną pianę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i makiem oraz roztopione masło. Całość zmiksować na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do foremek. Piec w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jusiaa 29.01.2014 16:21
Bardzo apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak