Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki jogurtowo-jagodowe.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

jajko 3 sztuki
cukier 1 szklanka
mąka tortowa półtorej szklanki
jogurt naturalny 20 dag
masło lub margaryna 12,5 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Dodatkowo

borówki 1 szklanka
cukier puder 2 łyżki

Porada

Do muffinek możemy użyć borówek lub jagód kamczackich,ja użyłam jagód. Z przepisu wychodzi 12 sztuk. Szklanki użyłam o pojemności 250 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki jogurtowo-jagodowe.

1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę,stopniowo wbijać po jednym jajku i ucierać,dodać jogurt,mąkę i proszek do pieczenia,dokładnie utrzeć.
2. Wsypać jagody i wymieszać.
3.Ciasto przełożyć do formy do pieczenia muffinek i piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
4.Upieczone ostudzić i oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 31.05.2015 07:02
Są bardzo smaczne;)
paulette17 30.05.2015 09:57
Muszą być smaczne i mięciutkie :)
Babeczka35 30.05.2015 07:13
Dziękuję i zapraszam,jeszcze kawkę zrobię:)
Malinka 29.05.2015 21:43
To może i ja skorzystam z zaproszenia na te pyszne babeczki? :)
Skotka 29.05.2015 21:31
Bardzo dobre:)
Babeczka35 29.05.2015 21:00
Bardzo dobre,zapraszam:)
gusia1000 29.05.2015 19:14
Na pewno dobre.
Zdzisław 29.05.2015 18:50
takie słodkości bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak