Muffinki czekoladowo-czekoladowo-czekoladowe

Muffinki czekoladowo-czekoladowo-czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    230 g
  • kakao

    20 g
  • cukier brązowy

    150 g
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • jajko

    2
  • czekolada gorzka

    70 g
  • czekolada mleczna

    70 g
  • czekolada biała

    70 g
  • śmietana 12%

    300 g
  • masło

    90 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik należy nagrzać do temperatury 200 stopni. Przygotować 2 miski.

W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, tzn.: przesianą mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. W drugim naczyniu umieścić składniki "mokre": roztrzepane jajka, śmietanę i roztopione wcześniej masło. Następnie należy połączyć zawartość obu naczyń i wymieszać.

Każdą czekoladę połamać na kostki, a każdą kostkę przekroić na 4 małe kawałeczki. Wmieszać do surowego ciasta.

Ciasto przełożyć do foremek/papilotek na muffinki do 3/4 wysokości. Piec przez 20minut lub dłużej, w zależności od naszego piekarnika, do tzw. "suchego patyczka".

Wystudzić po upieczeniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara/zuza22_85 17.09.2012 10:48
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat