Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki czekoladowe z malinami i bitą śmietaną
Masło rozpuszczamy i stopniowo dodajemy do jajek.
Mąkę, kakao, sodę i proszek mieszam, przesiewamy. Partiami dodajemy do masy (cały czas mieszamy). Wyrabiamy na jednolitą masę.
Miksując dodajemy cienkim strumieniem mleko.
Czekoladę ścieramy na najmniejszych oczkach, dodajemy do całości.
Papilotki napełniamy do ¾ wysokości i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C (bez termoobiegu) przez 25 min.
Muffinki studzimy, wydrążamy nożykiem, wierzch odkrawamy.
Napełniamy dżemem malinowym, przykrywamy odciętym wierzchem muffinki.
Śmietankę ubijamy z cukrem, przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wierzch babeczek.