Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Muchomory” nadziewane (po karpacku)

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt.
szynka gotowana 10 dag
chrzan tarty 4 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżki
pomidory 8 szt./średnie
sałata karbowana 1 główka/mała
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: „Muchomory” nadziewane (po karpacku)

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać, odkroić wierzchy jaj i wyjąć żółtka. Następnie żółtka zmielić z szynką, połączyć z chrzanem, ketchupem i doprawić do smaku.
Krok 1 - „Muchomory” nadziewane (po karpacku) foto
2
Napełnić przygotowane białka jaj.
Krok 2 - „Muchomory” nadziewane (po karpacku) foto
3
Przykryć czapeczkami z pomidorów. Majonezem ozdobić grzybki jajeczne w kropeczki i wyłożyć je na szczępiastej sałacie.
Krok 3 - „Muchomory” nadziewane (po karpacku) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 01.02.2015 16:13
Ciekawy pomysł na muchomorka;)
Kluska_87 01.02.2015 14:10
fajne muchomorki
mikrusiak 01.02.2015 13:58
fajowe...:DDD
Maridka19 01.02.2015 08:43
Smakowicie wygląda :)
Malinka 31.01.2015 22:49
Fajne te grzybki :)
pajbek 31.01.2015 22:21
Ładnie i pomysłowo :-)
Renataj 31.01.2015 21:38
Super pomysł - nie tylko smaczne ale i ładne:)
gosia1988 31.01.2015 21:36
super wyglądają
Lucan 31.01.2015 21:00
zjadłbym dziś takiego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak