Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mostek cielęcy w warzywach i ziołach

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majeranek szczypta
tymianek 0,5 łyżeczki
oregano szczypta
rozmaryn 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
czosnek 3 ząbki
oliwa
sól
pieprz
ocet balsamiczny
wino białe 0,5 szklanki
marchew 2
papryka 0,5
cebula 1
pieczarki 100 g drobne
cielęcina 1 mostek

Przepis i sposób przygotowania na: Mostek cielęcy w warzywach i ziołach

Mięso oczyścić z błon, poporcjowac i umyć. Produkty na marynatę wymieszać, dodać ok 2 łyzki octu balsamicznego i trochę oliwy ok 3-4 łyżki.
Mięso włożyć do miski i zalać marynatą. Odstawić na ok 12 godzin.
Na patelni rozgrzać trochę tłuszczu i przyrumienić na ostrym ogniu wszystkie kawałki cielęciny, przełożyć do naczynia do duszenia, dodać resztę marynaty, pokrojoną cebulę, paprykę i marchewkę posiekaną w spore kawałki. Włożyć gałązki tymianku i dusić na wolnym ogniu ok 1 godzinę. W połowie duszenia na drugiej patelni przyrumienić przekrojone na pół pieczarki i dodać do cielęciny

Podawać z sezonowymi sałatkami, fasolką szparagową i pieczonymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 11.02.2013 08:32
pięknie podane i na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak