Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w złotej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 1 kg
jajko 2 szt
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w złotej panierce

Mortadelę kroimy na plastry o średniej grubości ( chyba że lubimy inaczej). Roztrzepujemy w miseczce jajka które mieszamy z przyprawą. Kawałki mortadeli panierujemy według kolejności w jajku a następnie bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z każdej strony aż nabierze złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 24.08.2015 17:17
Całe wieki takiej nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak