Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w majeranku.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mortadela 30-40 dag
jajko 1
majeranek
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w majeranku.

Kroki postępowania

1
Kiełbasę kroję na centymetrowe plastry (a nawet troszkę cieńsze).
Krok 1 - Mortadela w majeranku. foto
2
Jajko roztrzepuję ze sporą ilością majeranku.
Krok 2 - Mortadela w majeranku. foto
3
W takim jajku obtaczam mortadelę.
Krok 3 - Mortadela w majeranku. foto
4
Nastepnie w bułce tartej.
Krok 4 - Mortadela w majeranku. foto
5
Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 5 - Mortadela w majeranku. foto
6
Podaję z ziemniakami i surówką.
Krok 6 - Mortadela w majeranku. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 28.03.2013 09:59
pięknie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak