Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w złocistej panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

morszczuk 3 płaty
jajko 2 szt
sok cytrynowy kilka kropel
mąka 1 szklanka
sól do smaku
masło do smażenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w złocistej panierce

Kroki postępowania

1
Rybę odmrażamy aby całkowicie pozbyć się glazury, osuszamy, oprószamy solą oraz pieprzem. Do miseczki wbijamy jajka dodajemy kwasek oraz szczyptę soli i pierzu - dokładnie roztrzepujemy, na drugim talerzu przygotowujemy mąkę,
Krok 1 - Morszczuk w złocistej panierce foto
2
rybkę obtaczamy w mące
Krok 2 - Morszczuk w złocistej panierce foto
3
następnie panierujemy w jajku i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz (masło +olej) na patelnie
Krok 3 - Morszczuk w złocistej panierce foto
4
Rybkę smażymy na złoty kolor z dwóch stron, podajemy tuż po przygotowaniu
Krok 4 - Morszczuk w złocistej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 05.09.2013 09:48
zjadłabym taką rybkę :)
IwonaDD 20.04.2013 19:16
pychota !!!!!!
Rafał10 20.04.2013 18:26
Uwielbiam taką rybcię :) Chrupiące, złocista mmmm palce lizać !
Dorota37 20.04.2013 15:33
Świetna rybka
Lampencjo 15.04.2013 21:12
super rybka
Gracer 15.04.2013 20:47
pysznie wygląda ta rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak