Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w ziemniaczanej panierce smażony

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

morszczuk 2 płaty
ziemniak 1 szt
jajko 1 szt małe
mąka pszenna 2-3 czubate łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w ziemniaczanej panierce smażony

Kroki postępowania

1
Ziemniaka dużego obieramy, ścieramy na tarce na najdrobniejszych oczkach (te na których trzemy na placki ziemniaczane), dodajemy jajko oraz mąkę
Krok 1 - Morszczuk w ziemniaczanej panierce smażony foto
2
Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy do połączenia składników
Krok 2 - Morszczuk w ziemniaczanej panierce smażony foto
3
W powstałym ziemniaczanym cieście panierujemy rybę, smażymy na rozgrzanym oleju
Krok 3 - Morszczuk w ziemniaczanej panierce smażony foto
4
Rybę smażymy po kilka minut z dwóch stron.
Krok 4 - Morszczuk w ziemniaczanej panierce smażony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 01.01.2015 18:48
polecam wszystkim przepis na taką rybę
gacopierz23 30.07.2014 19:17
smaczna rybka
gibli 24.01.2014 08:34
pyszności:)
Zdzisław 27.10.2013 15:04
bardzo smaczne danie
adelajda 27.10.2013 12:15
smaczna musi być taka rybka
Konczi 27.10.2013 08:35
smaczna rybka
ana1 27.10.2013 08:20
bardzo fajne mięsko
Aleksandra/Olcia 27.10.2013 07:56
ciekawy pomysł na rybę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak