Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w sosie z warzywami.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filety rybne.

filet z dowolnej ryby 4 sztuki
sól do smaku
olej do smażenia wg potrzeb
sok z cytryny 1 łyżka

Ciasto naleśnikowe.

jajko 1 sztuka
mąka 6 łyżek
mleko 10 łyżek
sól 1 szczypta

Sos.

koncentrat pomidorowy 1 mała puszka
keczup łagodny 3-4 łyżki
cebula 1,5 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
ogórek konserwowy Smak 5-6 sztuk
ocet 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w sosie z warzywami.

Filety rybne ja użyłam z morszczuka,opłukać,osuszyć,skropić sokiem z cytryny,posolić i oprószyć białym pieprzem.
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe,na patelni rozgrzać olej,zanurzać filety w cieście i smażyć rybę z obu stron.Zdjąć z patelni i ostudzić
Przygotować sos:
Wodę,olej,koncentrat pomidorowy przelać do rondelka,dodać ocet,cukier oraz przyprawy.,wszystkie składniki zagotować .Warzywa pokroić w kostkę włożyć do sosu i dusić do momentu aż warzywa zmiękną.
Rybę ułożyć w głębokim naczyniu,zalać sosem ,ostudzić,wstawić do lodówki najlepiej na noc.
Smacznego!
do garnuszka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.04.2014 08:08
apetyczna rybka
wwwiolka 21.04.2014 22:59
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak