Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w sosie pomidorowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 300 gram
jajko 1 sztuka
mąka kukurydziana do obtoczenia
cebula biała 1-2 sztuki
passata pomidorowa 300 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziarenek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w sosie pomidorowym

Morszczuka odmrozić i osuszyć. Obtaczać w roztrzepanym jajku i mące kukurydzianej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Cebulę pokroić w pióra. Podsmażyć na maśle klarowanym. Do podsmażonej cebuli dolać passate pomidorową, liścia laurowego, pieprz i doprawić do smaku solą.
Kawałki usmażonego morszczuka przełożyć do miseczki i zalać pastą pomidorową. Podawać na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tobi1989 21.04.2016 14:36
Pyszne danie :)
jagoda5913 21.04.2016 12:27
dobry pomysł
Marta1986 20.04.2016 21:33
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak