Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MORSZCZUK W MIGDAŁACH

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety morszczuka 1/2 kg
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat dpo panierki
migdały w płatkach 50 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: MORSZCZUK W MIGDAŁACH

Kroki postępowania

1
Filety morszczuka kroimy w dowolne kawałki, obtaczamy w mące. Następnie jajka rozbijamy z solą i pieprzem i maczamy kolejno w nim filety.
Krok 1 - MORSZCZUK W MIGDAŁACH foto
2
Bułkę tartą mieszamy z płatkami migdałów i w tak przygotowanej panierce dobrze obtaczamy rybę, mocno przyciskając.
Krok 2 - MORSZCZUK W MIGDAŁACH foto
3
Rozgrzewamy olej i smażymy morszczuka na małym ogniu na złoty kolor. Podajemy z dowolnymi, ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO!!!!!!!
Krok 3 - MORSZCZUK W MIGDAŁACH foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 20.03.2013 10:37
Jakoś nigdy nie przepadałam za migdałami, ale w tej wersji są bardzo ciekawe. Może się skuszę.
miki47 20.03.2013 10:35
ciekawy przepis
gusia1000 20.03.2013 10:29
Dobra ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak