Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w cytrynowo śmietanowym sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morszczuk - filet 4 szt.
cytrynka 1 szt.
śmietana 30% 100 ml
olej do smażenia
mąka
sól
pieprz
masło 2 łyżki
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w cytrynowo śmietanowym sosie

Na patelni rozpuszczamy masło , wyciskamy sok z cytryny , pilnując by nie dostała się żadna pestka ,dodajemy do masełka , następnie wlewamy śmietanę cały czas mieszając. Chwilkę gotujemy na małym ogniu , Na koniec dodajemy kurkumę , dzięki , której uzyskamy ładny żółty kolor i intensywny smak , doprawiamy również według uznania solą i pieprzem.
Rybę myjemy i osuszamy.Solimy i pieprzymy z obu stron.Następnie obtaczamy w mące .Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na rumiano.
Przed podaniem polewamy rybę sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak