Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w cieście piwnym

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Co zrobić na piątkowy obiad? Morszczuka w cieście piwnym! Chrupiące ciasto piwne skrywa delikatne kawałki ryby. Najlepsza do tego sałatka z kapusty kiszonej!

Składniki:

Lista składników

filet z morszczuka 500 g
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku

Ciasto

mąka pszenna 10 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
piwo 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
ziarna sezamu 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w cieście piwnym

Kroki postępowania

1
Rybę rozmrozić usunąć nadmiar wody ręcznikiem papierowym,pokroić na mniejsze kawałki,posolić i oprószyć pieprzem cytrynowym do smaku,zostawić na 10 minut w lodówce.
Krok 1 - Morszczuk w cieście piwnym foto
2
Ciasto: Jajko roztrzepać mikserem wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną wlać delikatnie piwo zmiksować,doprawić do smaku solą,wsypać ziarno sezamu ponownie zmiksować.
Krok 2 - Morszczuk w cieście piwnym foto
3
Rybę zanurzać kolejno w przygotowanym cieście,
Krok 3 - Morszczuk w cieście piwnym foto
4
kłaść na rozgrzany olej,smażyć po około 2-3 minuty z każdej strony,osączyć z tłuszczu,podawać gorącą z dodatkami. Życzę smacznego!
Krok 4 - Morszczuk w cieście piwnym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 02.10.2014 22:57
smakowita rybka
ada.la 30.09.2014 20:51
fajna rybka
Janina 30.09.2014 19:14
Smaczna rybka;)
norweska20 30.09.2014 18:17
apetyczna i smaczna
Pietruszka 30.09.2014 18:10
pyszna rybka
Róża1 30.09.2014 17:54
przepyszna rybka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak