Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk na cukini pod migdałami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

morszczuk 2 płaty
cukinia 1 średnia`
płatki migdałowe do posypania
szczypiorek
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk na cukini pod migdałami

Kroki postępowania

1
Rybę dokładnie osuszamy, posypujemy ziołami prowansalskimi, tymiankiem, oregano oraz pieprzem kolorowym, pozostawiamy na około 15 minut w lodówce.
Krok 1 - Morszczuk na cukini pod migdałami foto
2
cukinie myjemy i kroimy w plastry, układamy na foli aluminiowej,
Krok 2 - Morszczuk na cukini pod migdałami foto
3
następnie przekładamy morszczuka
Krok 3 - Morszczuk na cukini pod migdałami foto
4
i całość dość obficie posypujemy płatkami migdałowymi, folię dokładnie zawijamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut.
Krok 4 - Morszczuk na cukini pod migdałami foto
5
Podajemy posypując szczypiorkiem. Smacznego :)
Krok 5 - Morszczuk na cukini pod migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 19.03.2013 17:57
Wygląda bardzo smakowicie
mysza75 19.03.2013 13:39
Świetna rybka z migdałami :-)
kasienka23 18.03.2013 07:10
fajna taka rybka, super połączenie!
Gracer 17.03.2013 20:02
pysznie wygląda
Janina 17.03.2013 19:39
bardzo smaczne
2milutka 17.03.2013 19:34
Smaczne tio:)
mufinka79 17.03.2013 19:15
Smakowita rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak